Iedereen digitaal ?

Een workshop rond ‘digitale identiteit’.  In duo gaan ze aan de slag . Er wordt een vals profiel gemaakt dat tot leven komt op verschillende sociale platformen (Facebook/Instagram/Messenger/Tik tok/…) . We maken zelf een reeks foto’s/video’s die ons personnage zal ‘voeden’ en creëren zo een eigen ‘digitale identiteit’. De evolutie wordt nauwgezet bijgehouden en na 2 uren wordt de persoon ook helemaal verwijderd!

Een aantal vragen waar we een antwoord gaan op zoeken:

  • welke informatie wordt er allemaal gevraagd/over jou bijgehouden
  • hoe maak je het meeste vrienden en hoe komen ze tot bij jou ?
  • wat kan je allemaal doen om nog populairder te worden
  • waar zijn de ‘logaritme’s’ het meest gevoelig voor.
  • hoe en wanneer word je geblokkeerd/ wat kan of mag niet online ?
  • ….